2021 Seminar Perdagangan Luar Negeri Quanzhou

2021 Seminar Perdagangan Luar Negeri Quanzhou

Analisis Risiko Hukum dina Kontrak Perdagangan Internasional-Pengacara Huang Qiang

Patarosan anu sering ditaros: pembentukan kontrak, tingkah laku ritel, masalah agénsi, telat pangiriman, masalah kualitas, istilah perdagangan, jumlah hutang, transfer offset, tanggung jawab ngalanggar kontrak, naha éta mangrupikeun sengketa perdagangan, masalah kawijakan asuransi.

Masalah kontrak

Kontrak didirikeun: Kasus 1 nyaéta pabrik kontrak sareng nami perusahaan anu ditampilkeun dina segel sanés nami perusahaan anu mésér, sareng kontrak éta henteu tiasa dianggo pikeun mastikeun konfirmasi hubungan kontraktual antara dua pihak.

Kasus 2 Kontrak ditandatanganan ku anu mésér, sareng ahiran halaman resmi anu mésér sanés, sareng idéntitas jalma anu kontak éta diragukeun. Murid anu ngirim tina tagihan muatan, nomer telepon teu saluyu sareng anu mésér, sareng éksportir henteu tiasa ngabuktoskeun yén Tujuh parantos ngalaksanakeun kawajiban pangiriman ka anu mésér sareng anu mésér nampi barangna.

Tinjauan kaayaan dasar tina pihak-pihak dina kontrak

1) Nami: Naha saluyu? Naha aya serat anu benten? Naha aya langkung atanapi kirang batang, titik, spasi, simbol sanés, jsb.?

2) Ruang lingkup bisnis: Naha produk anu dibeli saluyu sareng bisnis utama, sareng jalma anu résiko ditipu.

3) Surélék: Éta email perusahaan? Naha ahiran anu sami sareng ahiran resmi anu mésér? Ahiran ngan ukur mirip, sareng kamungkinan panipuan langkung ageung. Dina kasus anu parah, anu mésér henteu kantos ngadaptarkeun kotak surat perusahaan, sareng pihak katilu didaptarkeun sacara licik.

4) Nomer akun pamayaran: Pariksa naha éta leres-leres konsisten, sareng teu kedah aya bédana tanda baca.

5) Alamat anu kadaptar: Naha éta milik nagara anu béda ti anu mésér (sapertos Amérika Serikat, nagara-nagara anu sanés tiasa ngadaptarkeun perusahaan kalayan nami anu sami)? Naha éta milik nagara anu sanés (sapertos Uganda sareng Kénya, kalayan nami anu sami tapi nagara anu béda, henteu kedah perusahaan anu sami?

6) Pangirim: Naha aya résiko anu tinggi pikeun barang dikirim ka nagara katilu? Upami barangna dikirim ka pihak katilu, naha aya pitunjuk anu jelas ti anu ngagaleuh!

7) Tandatangan pembeli; naha éta jalma anu tanggung jawab / wawakil hukum? Naha éta milik batur, naha aya dokumén otorisasi? Upami éta henteu tiasa diverifikasi, naha kaaslian perdagangan dikonfirmasi liwat inpormasi kontak resmi anu mésér?

Saluran marios

1) Website resmi anu mésér, kaseueuran perusahaan bakal gaduh (kasus anu ekstrim parantos ningali panipuan halaman wéb) 2) Kéngingkeun laporan kiridit anu mésér.

Platform inpormasi perusahaan publik pamaréntah di nagara meuli.

Sapertos:

Amérika Serikat: SEC.gov atanapi Sekretaris Propinsi New York sareng Badan Usaha Milarian Inggris: Perusahaan House, www.gov.uk

Jérman: www.handelsregisterde

India: Kamentrian Urusan Perusahaan Kamentrian Perusahaan

Singapura; Akuntansi sareng Administrasi Perusahaanwww.acra.gov.sg

Masalah kualitas:

1) Periode bantahan kualitas anu disatujuan aya manpaatna sareng henteu bahaya

2) istilah pamariksaan anu disatujuan

Klarifikasi lembaga pamariksaan, metode pamariksaan, standar pamariksaan, jst.

3) Serius ngalakukeun kawajiban pamariksaan pikeun nyingkahan sengketa kualitas

Pamariksaan pihak katilu di pabrik, sareng pihak sanés negeskeun yén teu aya masalah kualitas sateuacan dikirim. Sampel disegel pikeun pamariksaan conto, sareng sertipikat kasaluyuan ti lembaga resmi dicandak.

4) Nengetan pelestarian bukti tertulis.
Patarosan agénsi:

Palanggan ngabantosan perusahaan sanés kanggo mésér salaku agén. Upami aya masalah, anu ngajual tiasa milih jalma anu tanggung jawab (anu mésér agén, atanapi perusahaan pameseran anu asli, tapi kedah diverifikasi sareng disahkeun ku jaminan kiridit). Sakali dipilih, éta henteu tiasa dirobih.
Istilah dagang

1) Tenggat waktos pamayaran anu jelas parantos disepakati. Naha verifikasi ngagaduhan sarat sareng perjanjian henteu jelas?

2) Sababaraha pesenan kiriman dina kelompok, perhatoskeun rekonsiliasi tepat waktos sareng anu mésér pikeun mastikeun jumlah hutang

3) Nengetan perbandingan jaman mayar sareng jumlah hutang kalayan wates kiridit anu disahkeun ku Asuransi Kredit Cina.

Naséhat pikeun nyegah résiko perdagangan sareng Amérika Serikat

1) Tambahkeun asuransi tambahan

2) Upami anjeun tiasa ngajamin

3) Ningkatkeun kasadaran pikeun panangtayungan hak hukum

4) Konsultasi sareng panyaringan kualifikasi pembeli

Asuransi Kiridit Cina Produk sareng Jasa Digital Mikro sareng Mikro, HP Pocket: Paket Jasa Inpormasi, Seavo World APP, Akademi Leutik sareng Mikro.

1) Milari palanggan luar negeri

2) monitoring résiko sareng peringatan dini

3) Identipikasi résiko pembeli peuntas laut.

Kasimpulanna, kami pabrik sareng ogé perusahaan dagang di bagian handapeun karéta, hal-hal anu kedah urang prihatin sanés ngan ukur nawiskeun palanggan pikeun palayan dipercaya, sprockets, roller, track link assy sareng bagian sanésna tapi ogé kedah merhatoskeun résiko dina transaksi.

Ngan ku cara ieu tiasa mastikeun usaha win-win sareng kerjasama jangka panjang.


Waktos Post: Jul-18-2021